Sedmorica vojnika, četvorica pripadnika UN-ovih mirovnih snaga i trojica malijskih vojnika, poginula su u petak na sjeveru Malija, u dvama odvojenim napadima koji se pripisuju džihadistima koji su nedavno pojačali svoje napade na tom području.

Baza UN-ovih snaga u Maliju (MINUSMA) u Kidalu, na sjeveroistoku, bila je rano jutros na meti kombiniranog napada u kojemu su četiri osobe izgubile život a tridesetak je ranjeno, objavila je UN-ova misija.

Istodobno su trojica malijskih vojnika poginula a dvojica su ranjena u zasjedi u okolici Timbuktua, na sjeverozapadu, gdje je u napadu na bazu nigerijske policije prije tjedan dana poginuo malijski vojnik i četvorica napadača. Odgovornost za taj napad preuzela je al Qaeda na islamskom Magrebu (AQMI).

Napadi za koje se sumnja da ih izvode džihadisti, zaredali su se ovog tjedna u Maliju i vremenski se podudaraju s prvim posjetom novog zapovjednika MINUSMA-e Mahamata Saleha Annadifa sjeveru zemlje.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.