Snijeg, susnježica i tuča otežavali su u ponedjeljak promet na Srednjem zapadu i Jugozapadu Sjedinjenih Država nakon što je u tornadima i poplavama tijekom božićnih praznika poginulo više od 40 ljudi.

Rijetka upozorenja na zimske tornade izdana su u Alabami, koja zajedno s Mississippijem i sjeverozapadom Floride, očekuje glavni udar najjačih oluja.

U ponedjeljak je otkazano više od 1300 letova, a još 1600 ih kasni. Najteže su pogođene zračne luke na području Chicaga, koji je pogođen susnježicom i tučom.

Za jugozapadni Wisconsin i jugozapadnu Minnesotu prognozirano je više od 30 cm snijega, a snijeg pada i u Iowi, Nebraski i Missouriju.

Upozorenje na poplave izdano je u istočnom Missouriju i južnom Illinoisu. Tijekom vikenda poplave su u tim državama odnijele 13 ljudskih života.

Zimske oluje u Oklahomi srušile su električne vodove zbog čega su tisuće kućanstava ostale bez struje.

U nedjelju je zabilježeno šest tornada – tri u Arkansasu, dva u Mississippiju i jedan u Teksasu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.