Vijeće Županijskog suda u Zadru odlučivalo je o žalbama tužiteljstva i obrane na nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Šibeniku kojom je zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić (68) osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od 20 mjeseci uz rok kušnje od tri godine, a zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

“Koristim priliku da izrazim žaljenje i sućut obitelji. Napravit ću sve što je u mojoj moći da obeštetitimo djecu i pokušavamo napraviti vansudski dogovor. I sam proživljavam teško ovu šestu godinu u svojoj psihi”, izjavio je Horvatinčić ispred zadarskog suda, prenosi Zadarski.hr

Prema novom ZKP-u koji je stupio na snagu početkom ove godine, o Sudu koji donosi drugostupanjsku presudu u nekom kaznenom predmetu, odlučuje se ‘bubnjom’, a u slučaju Horvatinčića predmet je automatski dodijeljen  Županijskom sudu u Zadru. Optužba je tražila ukidanje presude i povratak postupka na novo suđenje, a obrana ukidanje uvjetne kazne i Horvatinčićevo oslobođenje od optužbi. Odluka će biti poznata kroz mjesec dana.

Komentiraj

FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.