Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca. Pojačan je promet i na cestama u priobalju, na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te u trajektnim lukama i pristaništima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je 2 km.

Na autocesti A1 pred naplatom Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na mostu Bajer.

Zbog opasnosti od naleta na pse, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 231. km u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 poslije naplate Lučko u smjeru Karlovca (4. +500 km) vozi se usporeno (vozila su na zaustavnom traku).

Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 53. +500 km, prije čvora Vrata u smjeru Zagreba, zatvoren je zaustavni trak u dužini od 100 m.

Normaliziran je promet na državnoj cesti DC60 kod mjesta Košute.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) na izlasku iz Slovenije dolazi do gužvi i zastoja, osobito tijekom vikenda kada su moguća višesatna čekanja.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

HAK

Komentiraj