Na većini cesta promet je srednje gust. Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 između južnog dijela tunela Bristovac i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Tijekom dana pojačan promet očekuje se na gradskim proetnicama i obilaznicama, autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, na prilazima turističkim središtima duž Jadranske magistrale (DC8), na cestama u Istri, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te Crnom Gorom.

Zbog prometne nezgode na autocesti A1, na 115. km + 800 m, kod čvora Brinje, u smjeru Splita treba voziti oprezno. Vozila su na zaustavnom traku.

Do 20h promet je prekinut na dionici županijske ceste ŽC5140 Krasno Polje-Švica-Otočac. Obilazak je ŽC5140 Lipovlje-Kuterevo, i obrnuto.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat…), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina…), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Komentiraj