Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i dijelu Like, a ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, javlja večeras HAK i upozorava kako su na mjestima pod maglom kolnici vlažni i skliski. Također, zbog niskih temperatura moguća je poledica, pogotovo na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog-DC50, DC27 i DC54); A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja.

Na Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika te dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocike (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je dodatno i za dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Uz privremenu regulaciju vozi se na autocesti A1 na čvoru Sveti Rok na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Na riječkoj obilaznici, na čvoru Orehovica, zbog radova je za sav promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Granični prijelazi

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima:
u oba smjera: Slavonski Brod, Stara Gradiška, Metković, Bajakovo
ulazak: Karasovići.

Od 10. siječnja do 30. travnja 2016. godine. zbog radova bit će zatvoren granični prijelaz Vinjani Donji. Otvoren će biti samo za lokalno stanovništvo, radnike i učenike koji pohađaju školu u Imotskom kao i za vozila hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu je katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do 5 tona.

Trajektna linija Šibenik – Kaprije – Žirije plovi bez pristajanja u Žiriju.

Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj