Ostalo je još sedam dana do proglašenja novog Hrvatskog poduzetnika godine, koji se izabire u sklopu globalnog programa EY Poduzetnik godine.

Treći po redu hrvatski izbor završit će predstavljanjem nasljednika Alana Sumine i Zorana Vučinića iz tvrtke Nanobit te prošlogodišnjeg pobjednika Đure Horvata iz tvrtke Tehnix. I ovogodišnji će pobjednik, uz vrijedno priznanje, dobiti priliku za sudjelovanje na svjetskom izboru poduzetnika godine koji će se u lipnju održati u Monte Carlu.

Sve poduzetnike koji su sudjelovali u programu te finaliste i samog pobjednika javnost će imati priliku upoznati 22. ožujka na gala večeri koja će se tradicionalno održati u zagrebačkoj Laubi.

edije (1)
Đuro Horvat i Berislav Horvat

EY Poduzetnik godine je globalni program koji je osmišljen s ciljem poticanja poduzetničke klime i izgradnje boljeg poslovnog okruženja, a provodi se već 30 godina u više od 60 zemalja, koje čine 90 posto svjetske ekonomije. U prva dva izdanja programa EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj sudjelovalo je ukupno 58 kandidata, a pobjednici su se našli u konkurenciji za najprestižniju svjetsku nagradu namijenjenu poduzetnicima – EY Svjetski poduzetnik godine.

Trofej EY Poduzetnik godine
Trofej EY Poduzetnik godine

“Kroz ovaj program imali smo priliku upoznati mnoge uspiješne poduzetnike i široj javnosti predstaviti njihove inspirativne priče. Veseli me što tako doprinosimo pozitivnoj percepciji i promociji domaćeg poduzetništva. Također, nadam se da će se medijska podrška samim poduzetnicima i poticanju poduzetništva nastaviti i da će ovogodišnji kandidati poslužiti za primjer kako se može uspjeti u Hrvatskoj i postati inspiracija novim naraštajima”, istaknuo je Berislav Horvat, Country Managing Partner tvrtke EY Hrvatska.

O dobitniku nagrade odlučuje neovisni žiri kojemu je na čelu predsjednik Uprave Atlantic Grupe, Emil Tedeschi, a u kojem od prve godine sudjeluju i poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić te dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Lajoš Žager.

Njima su se ove godine pridružili i dosadašnji pobjednici Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix i Alan Sumina iz tvrtke Nanobit.

Komentiraj