FIFA je u petak potvrdila kandidature pet kandidata Šeika Salmana, Princa Alija, Giannija Infantina, Jérômea Champagnea i Tokya Sexwalea za mjesto predsjednika svjetske nogometne federacije, točno mjesec dana prije izbora koji će se održati 26. veljače.

Članice FIFA-e, njih 209, izabrat će tada nasljednika Josepha Blattera, predsjednika u ostavci koji je suspendiran na osam godina zbog sumnjivog transfera od 1,8 milijuna eura koje je platio Michelu Platiniju, predsjedniku UEFA-e, za posao savjetnika. Platini je također iz istog razloga suspendiran na osam godina iz bilo kakvih aktivnosti vezanih za nogomet.
Izborno povjerenstvo je službeno prihvatilo “Šeika Salmana, bahreinskog predsjednika Azijske nogometne konfederacije (AFC) i velikog favoruita, Italo-Švicarca Giannija Infantina, glavnog tajnika UEFA-e, jordanskog princa Alija, južnoafričkog poslovnog čovjeka Tokya Sexwalea, bivšeg zatvorskog prijatelja Nelsona Mandele, te Francuza Jérômea Champagnea, bivšeg pomoćnika glavnog tajnika FIFA.
Kandidature ovih pet kandidata već su proglašene pravovaljanima u studenom nakon istrage o časti kojeg je provelo etičko povjerenstvo FIFA-e.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.