Hrvatska nogometna reprezentacija je na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici, koja je objavljena u četvrtak, na 16. mjestu, što je pad od dva mjesta u odnosu na prošli mjesec, a kao rezultat neriješenog rezultata u susretu protiv Azerbajdžana i poraza od Norveške u kvalifikacijama za Euro 2016.

Prva je kao i prošli mjesec Argentina, dok je na drugom mjestu došlo do smjene. Njemačka je s trećeg mjesta napredovala na drugo, a Belgija je pala na treće mjesto. Portugal je napredovao dva mjesta i sada je četvrti, dok je Kolumbija pala jedno mjesto i sada je peta reprezentacija svijeta. Španjolska je skočila pet mjesta i nalazi se na 6. mjestu.

Od suparnika Hrvatske u kvalifikacijskoj skupini za Euro 2016. prvoplasirana Italija je pala jedno mjesto i nalazi se odmah iza Vatrenih na 17. mjestu. Drugoplasirana Norveška, koja nas je 6. rujna pobijedila sa 2-0,  zabilježila je najveći napredak od čak 35 mjesta i sada se nalazi na 34. poziciji. Naš sljedeći suparnik u kvalifikacijama, Bugarska, je pala deset mjesta na 78. poziciju. Azerbejdžan je napredovao pet mjesta do 105. pozicije, a Malta, s kojom igramo zadnju kvalifikacijsku utakmicu u skupini, tri do 157.

Komentiraj