Ladislav Ilčić dao ostavku na mjesto savjetnika ministra vanjskih poslova. Razlog je, kako je kazao, to što se želi kandidirati na lokalnim izborima za gradonačelnika Varaždina.

 

Tvrdi kako je povod za nastup na lokalnim izborima bilo nezadovoljstvo HDZ-ovim kandidatom u Varaždinu kojeg “ne može i ne želi podržati”.

“Da nam se sviđa kandidat HDZ-a mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života”, rekao je Ilčić time aludirajući na Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a i njihovog kandidata za gradonačelnika.

Na Ilčićevu ostavku reagirao je i Damir Habijan

“Kao predstavnik HDZ-a mogu reći da smo moderna europska stranka desnog centra koja zastupa demokršćanske vrijednosti i to i radim. Meni su na prvom mjestu Varaždinke i Varaždinci i da grad izvučemo iz loše situacije u kojoj se nalazi već godinama. Bez bojanja na crvene, plave, žute i crne”, rekao je predsjednik varaždinskog HDZ-a i njihov kandidat za gradonačelnika za N1.

“Gospodina Ilčića niti poznam niti me ne zanima. Ne znam zašto bi njega zanimalo nešto o meni. Neka mu je sa srećom. Ako se odnosi na odlazak na misu… Jesam vjernik, ali to je isto osobna, ne želim to isticati stvar. Jesam li sam svaku nedjelju na misi? Nisam, ali to ni ne karakterizira tko je kakav vjernik”, rekao je Habijan.

O tome slaže li se s Ilčićem kada su u pitanju njegovi stavovi o nacionalnim manjina, muslimanima i ravnopravnosti spolova Habijan direktno odgovara. “Ne.”

“Ako stvarno govorimo o kršćanstvu, ne možemo nikoga osuđivati. Mislim da bi Ilčić mogao malo više slušati papu Franju, mnogo toga bi mu bilo jasnije”, kazao je Habijan za N1.

Komentiraj