NACIONAL JE DOBIO NA UVID UGOVOR od 13. ožujka 2017. kojim je nabava benzinskog i dizelskog goriva za vojarne MORH-a, umjesto Ini, dodijeljena tvrtki Crodux Derivati Dva u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka

‘Od ovog trenutka sve narudžbe za Eurosuper 95 i Eurodiesel BS idu preko tvrtke Crodux Derivati Dva”, naređenje je to koje je ovih dana preneseno svim nadležnim službama u Ministarstvu obrane, ali i prema MUP-u. Nacional je dobio uvid u Ugovor kojim je nabava benzinskog i dizelskog goriva za MORH na lokacije, umjesto Ini, dodijeljena tvrtki Crodux Derivati Dva u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka. Riječ je o dobavi goriva za kompletni vozni park MORH-a i MUP-a za koje se gorivo toči u vojarnama, lukama i drugim vojnim kompleksima, što samo za MORH iznosi godišnje okvirno oko 4,1 milijun litara goriva. Vrijednost ugovora, samo za MORH, iznosi više od 30 milijuna kuna, barem sudeći prema visini bjanko zadužnice na iznos od 3,2 milijuna kuna, što predstavlja maksimalno 10 posto ukupne vrijednosti ugovora.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakFOTO: Velika promocija ‘nove’ knjige Zorana Bručića
Sljedeći članakSLUČAJ IZ ČISTE VELIKE: Šunjerga u Stankovcima natočio gorivo i pobjegao
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.