Naoružani napadač ubio je francuskog carinika i ranio još jednog te jednog policajaca koji su provodili istragu o krijumčarenju oružja u južnom lučkom gradu Toulonu rano u ponedjeljak, objavilo je francusko ministarstvo financija.

Francuska vlada pojačala je borbu protiv krijumčarenja oružja nakon napada u Parizu 13. studenoga u kojima je ubijeno 130 ljudi, iako je tužitelj Marseillea Brice Robin rekao da pucnjava u Toulonu nije povezana s terorizmom.

Carinici i policajci glumili su kurire koji isporučuju paket naručen iz inozemstva u kojem su se nalazili dijelovi za oružje, kazale su vlasti. Napadač je uhićen nedaleko mjesta događaja u pokušaju bijega, rekao je policijski izvor.

Francuska vlada tvrdi da se količina oružja koja pristiže u zemlju kontinuirano povećava, i iz EU-a i drugih zemalja u regiji kao što je Balkan i bivši Sovjetski Savez.

Prošle godine u Francuskoj je zaplijenjeno 5300 komada oružja, od čega je 175 bilo namijenjeno za korištenje u vojsci, po podacima ministarstva unutarnjih poslova.

Komentiraj

FOTO:Fah
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.