Pep Guardiola neće produžiti ugovor s Bayernom, a novi trener njemačkog prvaka od 1. srpnja 2016. godine bit će Carlo Ancelotti, objavio je bavarski klub u nedjelju na svom internetskom portalu, potvrdivši glasine koje već dugo kolaju po medijima.

U priopćenju za medije navodi se da će 56-godišnji talijanski stručnjak potpisati trogodišnji ugovor, do 30. lipnja 2019. godine.
“Zahvalni smo Pepu Guardioli na svemu što je učinio za klub od 2013. godine. Uvjeren sam da će Pep i naša momčad još intenzivnije raditi na ostvarivanju visokih sportskih ciljeva, pogotovo sada kada je potvrđeno da Pep odlazi iz Bayerna”, izjavio je u priopćenju predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge te poželio dobrodošlicu Ancelottiju:
“Carlo je miran, uravnotežen stručnjak koji zna kako se nositi sa zvijezdama, a njeguje privlačan nogometni stil, što smo tražili i pronašli. Veselimo se suradnji s njim.”
Bayern će biti osmi klub u trenerskoj karijeri Carla Ancelottija u kojoj je, uz naslove prvaka Italije (Milan), Engleske (Chelsea) i Francuske (PSG), triput osvojio Ligu prvaka: dvaput s Milanom (2003. i 2007.), a jednom s madridskim Realom (2014.).

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.