Sudački ekspert Mateo Beusan komentirao je u HRT-ovoj emisiji ‘Stadion’ suđenje na subotnjem poljudskom derbiju između Hajduka i Dinama.

“Vrlo dobro ili odlično suđenje, prema tehničkim detaljima. A što se tiče stegovnih mjera, tu može biti više priče. Prvo poluvrijeme je pogodio, a problemi su nastali kad na startu drugog dijela nije dao opomenu Ademiju koji je zaustavio napad Bašića. Tada nastaju prigovori, hoće li pomoćni trener biti isključen, raste nervoza…”, rekao je Beusan.

Sudac Pejin, smatra Beusan, pogriješio je jer u 85. minuti nije dosudio indirekt, nakon što je vratar Hajduka Dante Stipica dva puta uzeo loptu u ruke. Pogreška je bila i kod Dinamovog izjednačujućeg potgotka – Beusan je ‘presudio’ da je bilo zaleđe. “Pomoćnik je od svih igrača morao vidjeti Soudanija, koji se vraćao po loptu. Zaleđe, definitivno”, kaza je.

Jedanaesterac za Hajduk u 93. minuti, kaže Beusan, mnogi suci ne bi sudili. “Sudac je pokazao veliku hrabrost, vidi se čim je Stojanović počeo gurati igrača, da sudac pokazuje na bijelu točku”, kaže. Posljednji dvojbeni trenutak derbija bio je u 95. minuti susreta kada je Erveg pao u šesnaestercu nakon duela sa Sgalijem. “Ma nikad to ne bih sudio. Nema dovoljnog kontakta za jedanaesterac”, rekao je.

Komentiraj