Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak u srijedu nije htio potvrditi medijske napise da je Glavni odbor HSS-a prihvatio sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Hrvatski sabor sa SDP-om, te je samo poručio da se u HSS-u ništa nije promijenilo, spremaju se za lokalne izbore, a o državnoj politici će govoriti u ponedjeljak.

Današnji “Večernji list” piše da je jučer na elektroničkoj sjednici Glavnog odbora HSS-a prihvaćen sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Hrvatski sabor sa SDP-om. Na listama bi HSS imao 15 zastupnika, od čega bi njih šest bilo na izglednim mjestima za ulazak u Sabor, što znači da bi HSS imao jednog zastupnika više nego što ih ima sada.

Na pitanje Hine može li potvrditi tu informaciju, Beljak je rekao da ima “puno dezinformacija vani”, “priča koje nemaju veze s istinom”, te da će se do ponedjeljka, dan nakon održavanja lokalnih izbora, suzdržati od svih komentara što se tiče državne politike. Također je rekao kako misli “da se previše buke diglo oko toga”.

“Evo, suzdržat ću se do ponedjeljka od svih komentara što se tiče državne politike. Sve je jasno, ništa se kod nas nije promijenilo. Ostajemo na liniji gdje smo bili. Ostali smo na istim stajalištima na kakvim smo i bili i ja nemam tu što za dodati. Spremamo se za lokalne izbore i bavimo se time”, istaknuo je predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je na nedjeljnim izborima kandidat za gradonačelnika Samobora.

Komentiraj