Broj žrtava terorističkih napada u zračnoj luci i postaji metroa u Bruxellesu smanjen je na 32, u što nisu uključena trojica bombaša samoubojica, objavili su u utorak belgijski savezni tužitelji.

Dužnosnici su ranije govorili o 35 mrtvih, ali su u utorak pojasnili da se to dogodilo jer je dvaput ubrojano troje ljudi s dvostrukim državljanstvom.

Tužiteljica Ine Van Wymeersch potvrdila je da su sve žrtve dvostrukog napada prošloga utorka identificirane i da se radi o 17 Belgijanaca te 15 stranaca.

“Nakon detaljne verifikacije: broj žrtava snižen je na 32. Još 94 osobe su u bolnici”, napisala je na Twitteru belgijska ministrica zdravstva Maggie De Block.

Stranci ubijeni u napadima su britanske, kineske, nizozemske, francuske, njemačke, talijanske, švedske i američke nacionalnosti.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.