• BaRoMus Festival održava se već 11 godina pod vodstvom Domagoja Terzića
  • Festival tradicionalno u goste dovodi međunarodno priznate umjetnik

 

BaRoMus Festival tradicionalno u goste dovodi međunarodno priznate umjetnike. Festival se održava već jedanaestu godinu pod vodstvom umjetničkog ravnatelja i idejnog začetnika Domagoja Terzića i u organizaciji Europskog centra za kulturu iz Rovinja. Programska intencija festivala je kvalitetno spajanje i sukobljavanje tek naizgled udaljenih svjetova stare i suvremene glazbe.

BaRoMus Festival vođen krilaticom “Barok: jučer-danas-sutra” istražuje mrežu podudarnosti između pojedinih stilova suvremene glazbene kulture i onih koji su obilježili razdoblje baroka u glazbi. S polazištem u bogatoj baroknoj glazbenoj literaturi, festival posjetitelje vodi u prostor u kojem se sugestivnoj glazbenoj priči o prošlim vremenima suprotstavljaju suvremena suzvučja.

Festival je otvoren nastupom Varaždinskog komornog orkestra, a nastupit će i Gudački kvartet Porin s programom “After Baroque”. U nastavku koncertnog ciklusa gostuje AccoDuo kojeg čine Miran Vaupotić (bajan) i Ivana Levak Vaupotić (bajan) s programom “Baroque, Buttons & Bellows”.

Papandopulo kvartet saksofona i Lidija Mravunac Fabijanić (čembalo) donose program “Sax Goes Baroque”, a ansambl Camerata Garestin predstavit će se programom “Fiori Musicali”. Koncertna sezona u režiji 11. BaRoMus Festivala zatvara se programom “Baroque Landscapes II” i koncertom ansambla X – Arte kojeg čine Monika Leskovar (violončelo), Sreten Krstić (violina), Dani Bošnjak (flauta), Srđan Berdović (lutnja) i Krešimir Has (čembalo).

Komentiraj

FOTO:Arhiva Baromusa
PODIJELI
Iva Körbler (Zagreb, 1973), povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica i urednica Diplomirala povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Osnovnu i srednju muzičku školu „Elly Bašić“ pohađala i završila u Zagrebu. Od 1995. objavljuje tekstove, kritike, intervjue i eseje o modernoj i suvremenoj umjetnosti i arhitekturi u stručnim časopisima i novinama. Od 2001.-2009. urednica za likovnu umjetnost i arhitekturu u časopisu „Vijenac“. Bila je pomoćna suradnica za likovnu umjetnost, arhitekturu i glazbu na „Hrvatskom enciklopedijskom rječniku“ (Novi liber, 2002). Suradnica je Nacionala od 2003.-2007. te od prosinca 2014.