Afrička unija (AU) izrazila je u subotu potpunu i bezuvjetnu podršku Pariškom sporazumu o klimi, iz kojeg je američki predsjednik Donald Trump najavio povlačenje.

U priopćenju izvršnog predsjednika organizacije, predsjednika Gvineje Alpha Condea, stoji da će AU iskoristiti summit G20 u srpnju u Njemačkoj kako bi dodatno senzibilizirala američkog predsjednika Donalda Trumpa na pitanje globalnog zatopljenja.

“Afrički kontinent, iako je manje odgovoran od drugih za učinke ljudske djelatnosti na klimatske promjene, najizravnije je zahvaćen kontinent”, naglašava predsjedništvo AU.

AU zahtijeva od međunarodne zajednice da pokrene i ubrza pokretanje Pariškog sporazuma (COP21), prvog globalnog klimatskog sporazuma koji je 2015., postiglo 195 zemalja. Dokumentom potpisnice žele ograničiti globalno zagrijavanje na manje od 2 stupnja Celzijeva obvezujući se smanjivati emisije plinova s učinkom staklenika koji su odgovorni za rast temperature.

Komentiraj

FOTO:Hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.