U javnosti su se pojavile nove pojedinosti vezane za USKOK-ovu istragu protiv bivše ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, poduzetnika Željka Biloša i pročelnice osječke porezne uprave Ružice Kovačević. Optuženi su zbog zaustavljanja ovrhe nad osječkom tvrtkom OLT. Jedan su od glavnih dokaza njihovi tajno snimljeni razgovori.

  • [quote_box_center]Optuženi su zbog zaustavljanja ovrhe nad osječkom tvrtkom OLT. Jedan su od glavnih dokaza njihovi tajno snimljeni razgovori[/quote_box_center]
Jutarnji list navodi da se u tim razgovorima spominje niz osoba iz hrvatskog političkog života, uključujući sadašnjeg aktualnog ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, zatim savjetnika predsjednice Republike Matu Radeljića te SDP-ovu europarlamentarku Biljanu Borzan.
Biljana Borzan ne opovrgava to da se raspitivala o sudbini ove tvrtke. Cilj joj je bio, kaže, sačuvati radna mjesta.
  • [quote_box_center]Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak priznao je, uoči sjednice Vlade, da je zvao Poreznu upravu i raspitivao se o slučaju osječkog OLT-a[/quote_box_center]
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak priznao je, uoči sjednice Vlade, da je zvao Poreznu upravu i raspitivao se o slučaju osječkog OLT-a. Vrdoljak je istaknuo da je zvao da “pita za stanje, što se tamo događa i mogu li se spasiti radna mjesta”, te dodao kako je zvao i za “Borovo, Imunološki zavod, zbog TLM-ova, raznih brodogradilišta” te da je to normalan proces.
Na novinarski upit ne misli li da je time prekršio ovlasti i da je mogao utjecati na donošenje odluka, Vrdoljak je odgovorio niječno. Kazao je da ministar gospodarstva ili bilo koji dužnosnik, predsjednik Vlade, ne može prekoračiti ovlasti ako zove i pita što se događa, požurite s odlukom, moramo imati čistu odluku.
Dodao je kako nitko od nikoga nije tražio da se učini nešto suprotno zakonu, nego da se odluči što se može napraviti da bi se eventualno spasila radna mjesta. Na dodatno novinarsko pitanje o poruci koja se šalje ovim slučajem o tome da se porez ne plaća na vrijeme, ako se time spašavaju radna mjesta, ministar Ivan Vrdoljak je kazao kako ” nitko ne smije pomisliti da ne plaća porez. Porez se mora platiti!”
O slučaju OLT-a u kojem se spominje SDP-ova eurozastupnica Biljana Borzan govorio je i ministar uprave Arsen Bauk. Rekao je da je prema njegovim informacijama Borzan djelovala u dobroj vjeri kako bi se sačuvala radna mjesta. Očito i odvjetništvo tako misli, ako protiv nje nije podignulo optužnicu, naglasio je.

Komentiraj