VRIJEME Pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom

Autor:

Pixabay

U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno sunčno, ponegdje s umjerenom naoblakom. Ujutro na kopnu rijetko može biti i magle, prognoziraju iz DHMZ-a. Sredinom dana i poslijepodne uglavnom na krajnjem istoku i jugu može biti jačeg razvoja oblaka s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni, ponegdje i istočni vjetar. Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice još i jaka bura, poslijepodne na srednjem i južnom dijelu, te zapadno od Istre, prolazno sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 °C, u gorju ponegdje malo niža.

Meteoalarm je za srijedu izdao upozorenje žute boje za područje Rijeke, zbog mjestimice olujnih udara bure podno Velebita.

Sutra će biti pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a uglavnom je samo u gorskoj Hrvatskoj poslijepodne rijetko moguć pokoji pljusak.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni, na Jadranu u noći i ujutro još ponegdje bura. Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 19 °C. Najviša dnevna uglavnom od 23 do 28 °C.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)