Zvijezda “X-Mena” tvrdi da bolje glumi otkako je priznao da je homoseksualac

Glumac Ian McKellen (81) gostovao je u tv emisiji  „The Jonathan Ross Show“ gdje se podsjetio kako je 1988. godine javno obznanio da je homoseksualac. Govoreći o posljedicama te odluke, poznati glumac je rekao „Od tada pa do danas nisam prestao govoriti o tome. Nadoknađivao sam izgubljeno vrijeme. To je u potpunosti promijenilo moj život. Otkrio sam samog sebe. Sve je bilo bolje. Odnos s mojom obitelji, s prijateljima, sa strancima, čak je i moj glumački posao postao bolji otkako se više nisam morao skrivati“, rekao je McKellen koji je dva puta bio nominiran za Oscara, za uloge u filmovima „Gospodar prstenova“ i „Bogovi i čudovišta“, ali je poznat i po ulozi Magneta u franšizi „X-Men“.

“Do tog trenutka moja se gluma doista odnosila na maskiranje, a onda, kad sam mogao osjetiti da sam svoj, došlo je do toga da kažem istinu, što je bilo puno zanimljivije”, nastavio je McKellen objašnjavajući kako je u mladosti bio u dilemi oko priznavanja svoje  homoseksualnosti jer bi time riskirao sudsko procesuiranje.  Naime, u Velikoj Britaniji je 1967. godine donesen zakon kojim su dekriminalizirani homoseksualni odnosi između muškaraca starijih od 21 godine. No, kriminalizacija analnog seksa zakonski je u potpunosti odbačena u Velikoj Britaniji tek 2003. godine.

Ujedno, slavni glumac je govorio i o tome zašto nikada nije napisao autobiografiju. „Trebalo bi mi šest do devet mjeseci da je napišem za što su mi dali puno novaca i što me u osnovi i privuklo pisanju autobiografije“, objasnio je McKellen koji je dodao kako bi se nakon toga očekivalo da putuje svijetom promovirajući svoju knjigu što bi mu oduzelo još jednu godinu. „Rekao sam im da nemam dovoljno vremena. Zato sam im vratio novac“.

Komentiraj