Zvijezda “Teorije velikog praska” prihvatila ulogu samo zbog zdravstvenog osiguranja

Glumica Mayim Bialik paroslavila se ulogom dr. Amy Farrah Fowler u hit tv seriji „Teorija velikog praska“ (Big Bang Theory) koja se počela prikazivati 2010. godine. Međutim, razlozi zbog kojih je Mayim Bialik došla na audiciju za ovu seriju prilično su neobični. Ona je, naime, počela glumiti kao dijete a u razdoblju od 1995. do 2005. godine posuđivala je glas likovima iz raznih crtića dok je profesionalna gluma više nije interesirala. Međutim, u razgovoru za kanadski portal The Social otkrila je da je otišla na audiciju za seriju „Teorija velikog praska“ kako bi se učlanila u američki sindikat glumaca te tako dobila zdravstveno osiguranje.

„Nadam se da vi u Kanadi shvaćate da sam trebala ostati bez zdravstvenog osiguranja jer se to u Americi ne smatra ljudskim pravom“, rekla je Mayim Bialik na početku te zatim objasnila „Imala sam sina i tek rođeno dijete a kako sam uskoro trebala diplomirati to je značilo da će mi nakon toga isteći zdravstveno osiguranje. Shvatila sam da moram pronaći posao kako bi ponovo dobila zdravstveno osiguranje“.

Naime, ona je tada diplomirala neuroznanost na fakultetu u Los Angelesu i nije mislila da će dobiti stalnu ulogu u tako uspješnoj televizijskoj seriji. „Predavala sam neuroznanost, davala sam lekcije iz hebrejskog, davala sam lekcije iz klavira, radila sam puno poslova. Na kraju sam otišla na audiciju za seriju ‘Teorija velikog praska’ koju do tada nikada nisam gledala. Ta audicija promijenila mi je život, dobila sam zdravstveno osiguranje“, objasnila je Mayim Bialik koja se prvi puta pojavila u posljednjoj epizodi treće sezone serije. U četvrtoj sezoni postala je stalan lik koja je po zanimanju neurobiologinja. Četiri godine zaredom, od 2012. do 2015., Mayim Bialik bila je nominirana za nagradu Emmy za ovu ulogu.

Komentiraj