ZOVKO O ŠUICI “Usijavanje atmosfere na domaćoj sceni”

Reporterka televizije N1 u Bruxellesu je uoči saslušanja Dubravke Šuice pred Odborom za ustavna pitanja Europskog parlamenta razgovarala s europarlamentarkom Željanom Zovko.

Na pitanje o tome kako će afera sa Šuičinom imovinom utjecati na današnje saslušanje, Zovko je kazala: “Ovo je sve više usijavanje atmosfere na domaćoj sceni, kako bi to sve došlo u strane medije i došlo do stranih zastupnika”.

Upitana ne bi li bilo jednostavnije da je Šuica jednostavno objavila svoju imovinsku karticu, Zovko je kazala kako to nije traženo od Šuice. “Dubravka Šuica je na tri izbora bila pobjednica. Sukladno svim pravilima je prijavljivala Europskom parlamentu ono što je traženo. Ovo je politizacija ne bi li se na neki način uništavao karakter naše kandidatkinje. Ovdje se radi jedna šahovska utakmica gdje vi ustvari pokušavate oslabiti protivnika”, ističe Zovko.

Zovko je rekla kako očekuje potporu socijalista Šuici jer i oni imaju svog kandidata za povjerenika.

“Nakon toliko godina u politici i u svim dužnostima koja je obnašala i da se nikad nije propitivalo ništa, kako to da je sad to odjednom problem? U ovih nekoliko dana gdje se razvila čitava ova debata, a imali smo sedam godina da o tome raspravljamo. Je li to sad neka koincidencija da se ovo pitanje upravo sad postavlja?”, pita se Zovko.

Naša reporterka Matea Dominiković pitala je Zovko i za mišljenje o GONG-u. “Ono što ja mislim o civilnom društvu jest da je to isto jedan od stupova demokracije i da ne smiju raditi ni za jednu političku stranku”, kazala je Zovko.

Komentiraj