Predsjednik SDP-a i kandidat za novi mandat na čelu stranke Zoran Milanović istaknuo je kako smatra da će uvjerljivo pobijediti Zlatka Komadinu na subotnjim izborima za predsjednika stranke i tako nastaviti okupljati SDP i hrvatsku ljevicu te “HDZ-u utjerivati strah u kosti”.

“Mislim da ću uvjerljivo pobijediti pobijediti, a nakon toga ću nastaviti raditi ono što sam radio ovih osam i pol godina – okupljati SDP i hrvatsku ljevicu, jer da to tako nisam radio, ne bismo pobjeđivali na predsjedničkim izborima, a kamoli na parlamentarnim izborima, gdje sam okupljao, a okupljam i dalje na jedan vrlo moćan način koji je HDZ-u utjerao strah u kosti. Tako će biti i dalje, još i gore po njih”, izjavio je Milanović za HRT nakon što je glasovao u Zagrebu.

Upitan što se može očekivati nakon 21 sat, kada se očekuju izborni rezultati, te hoće li biti revanšizma pobjednika prema poraženom, Milanović je odgovorio da se ništa neće dogoditi jer će nastaviti voditi stranku.

“Ma neće biti ništa, nastavit ću voditi SDP. U SDP-u će i dalje stolovati neotuđivo pravo na neargumentiranu kritiku, pa katkad i klevetu i to je tako. Mi tako funkcioniramo”, poručio je.

Članovi SDP-a u subotu na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama, biraju predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između dvojice kandidata, sadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića i potpredsjednika Zlatka Komadine.

Izbori se u skladu sa Statutom stranke održavaju po načelu “jedan član – jedan glas”, po kojemu su održani i 2012., no tada je Milanović za predsjednika potvrđen kao jedini kandidat. Članovi stranke glasovat će tijekom dana na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama do 18 sati. Biračka mjesta su otvorena u 9 sati, osim u organizacijama s manje od 30 članova, kojima je omogućeno da birališta otvore kasnije.

Komentiraj