Zoran Milanović: “Nacional nije bezazlena novina”

“Nacional nije bezazlena novina” – tom je rečenicom predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu sugerirao da treba ozbiljno shvatiti otkrića Nacionala da je Zdravko Mamić financirao kampanju, pa čak i dio plaće bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

“Nacional nije bezazlena novina i oni znaju doći do stvari i istraživačkim novinarstvom, indukcijom i dedukcijom do kojih drugi možda ne mogu doći”, kazao je Milanović u razgovoru s novinarima na Cresu, dodajući kako “treba dokazati” da je Mamić korumpirao bivšu predsjednicu. Tu je tvrdnju Nacional objavio u aktualnom broju, pozivajući se na tri izvora, od kojih je jedan imao neposredna saznanja o tim skandaloznim rabotama.

‘Kolinda se pristala kandidirati za predsjednicu tek kada joj je Mamić kompenzirao visoku plaću iz NATO-a’

Milanović je dodao kako “treba paziti kad se takvi sudovi objavljuju direktno u indikativu”. “Dakle, ona je optužena za tešku vrstu korupcije i mislim da će tražiti zadovoljštinu”, dodao je.

Grabar-Kitarović “odbija” Nacionalova otkrića, Plenković kaže da “odgovara za svoje vrijeme”

On osobno, kaže, “ne vjeruje da joj je plaćao”. “Ja sam vidio da je njezin suprug, recimo, imao određene poslovne angažmane kada je došao u Zagreb, ali to je suprug. To nikad nitko nije problematizirao, neću ni ja. Ali, to da je on plaćao – to treba dokazati. Ako se to ne dokaže, ne podržavam takav tip novinarstva”, kazao je predsjednik Republike.

Komentiraj