Zoran Mamić novi član Komisije za profesionalni nogomet Hrvatskog nogometnog saveza

Zoran Mamić je novi član Komisije za profesionalni nogomet Hrvatskog nogometnog saveza. Na toj će poziciji kao stvarni sportski direktor Dinama zamijeniti Marijana Vlaka.

Odluku o imenovanju je donio Izvršni odbor HNS-a na sjednici koja je održana u utorak, 10. prosinca ove godine, a javnost je za nju saznala tek danas kada je objavljena u glasniku Saveza jer vlada hrvatskog nogometa nema običaj javnost detaljno informirati o odlukama koje donosi na svojim sjednicama neposredno nakon njihovog završetka.

Nepravomoćni osuđenik na četiri godine i 11 mjeseci zatvora u Aferi Godot se tako priključio tijelu koje još čine predsjednik Robert Markulin, tajnik Josip Brezni te članovi Marin Skender, Srećko Juričić, Dario Šimić i Branko Laljak. Komisija ima sljedeće zadatke:

  • raspravlja o problematici koja se odnosi na natjecanja profesionalnog nogometa;
  • daje mišljenje o obrascima ugovora o igranju između klubova i igrača, Pravilnika o radu Arbitražnog suda HNS i drugim propisima HNS koji se izravno odnose na profesionalne klubove;
  • daje prijedlog Izvršnom odboru o načinu raspodjele sredstava od TV prava i sponzorstva, a u odnosu na natjecanje Prve HNL;
  • daje prijedlog kalendara natjecanja Prve HNL i završnice Hrvatskog nogometnog kupa;
  • obavlja druge poslove koji se odnose na profesionalni nogomet i profesionalne nogometne klubove, a ne obavlja ih neko drugo tijelo HNS-a.

Osim navedene odluke IO HNS-a je donio odluku i o novom sastavu Zdravstvene komisije na čijem čelu ipak ostaje Dragan Primorac, a čine ga još i Igor Borić, Zoran Bahtijarević, Jasmina Ćatić, Boban Dangubić, Damir Erceg, Igor Filipčić, Saša Janković, Mislav Rakić, Eduard Rod, Mario Starešinić te tajnik Tomislav Vlahović.

>> Borba za prevlast u HNS-u nastavljena raspuštanjem Zdravstvene komisije i smjenom Dragana Primorca

Prema pisanju Nacionala komisija je prethodno raspuštena početkom rujna ove godine, što se tad dovodilo u vezu s borbama za prevlast u Hrvatskom nogometnom savezu, ali nakon svega Primorac ipak ostaje na njenom čelu.

Komentiraj