Znate li odrediti podton kože i odabrati pravu nijansu pudera? Imamo par trikova

Autor:

žena

Pixabay

Podton kože onaj je koji “iz sjene” utječe na vaš izgled. Ako ga poštujete, izgledat ćete, najblaže rečeno – fantastično

Podton kože onaj je po kojem biste trebali birati svoj nakit, odjeću, boju kose i puder. Tek kada je sve navedeno usklađeno s podtonom kože, izgledat ćete sjajno – prirodno, svježe i zdravo. Ako pak ne vodite računa o ovoj “sitnici”, uzalud vam sav trud svirači.

Kako odrediti podton kože?

Ton i podton kože nisu ista stvar. Ton može biti svijetli, srednji ili tamni, dok je podton, kako smo rekli, suptilnija kategorija, koja daje dodatnu dimenziju tonu.

“Ton kože može se mijenjati tijekom vremena iz raznih razloga, ali podton ostaju isti (da, čak i kada potamnite ljeti na suncu) i bitno je znati ga kako biste se mogli besprijekorno našminkati i nositi nakit koji vam savršeno odgovara”, objašnjava za portal Essence make up artistica Tiffany Torrence.

Zdrava i lijepa u kasnim tridesetima? Evo tajne Olivije Wilde

Podton kože dijeli se na hladni, topli, neutralni. Postoji jednostavan način određivanja podtona kože. Dovoljno je da pogledate u svoje zapešće ili nadlanicu. Obratite pozornost na boju žila. Ukoliko su one maslinasto zelenkaste, vaš je podton topao, a ako su plavkaste ili ljubičaste nijanse, on je hladan.

Drugi način je da ga odredite uz pomoć nakita. Prislonite komad nakita na kožu. Ako zlato dodatno zablista, najvjerojatnije imate topli podton. Ako smatrate da vam srebro bolje stoji, bliži ste hladnom podtonu.

žena

Utvrđivanje podtona pomoći će vam da pronađete najbolju boju pudera, ruža za usne, sjenila i bilo kojeg drugog kozmetičkog proizvoda i izgledate mladoliko. 

Ako ne možete odrediti boju žila, odnosno ako su one su mješavina toplih i hladnih nijansi ili je vaš podton iste boje kao vaša stvarna boja kože, tada spadate u neutralnu kategoriju podtona.

Kako odabrati puder?

Sada kada znate boju podtona vaše kože, puno ćete lakše odabrati savršenu nijansu pudera.
Birajte nijanse koje su najbliže nijansi vaše kože, puder isprobavajte na danjem svjetlu, nanoseći ga na liniju čeljusti, donji dio vrata i na dekolteu. Onaj koji se najbolje stapa s bojom vaše kože, savršena je nijansa pudera za vas.

Smisao savršenog makeupa je naglasiti atribute, prikriti nedostatke i izgledati svježe i prirodno. I ne zaboravite jesti puno voća i povrća, piti barem osam čaša vode. Ono što unosite u sebe itekako čini razliku.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.