Zlostavljan i ozljeđivan 2-godišnjak smješten u Nazorovu

Dječaka su pregledali psihijatri i psiholozi. Dijete, kojeg su zlostavljanog prošle subote doveli i Klaićevu, premješteno je u Dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj.

Psihijatri su ga pregledali, a napravljena je i psihološka obrada. Dijete je upravo premještenu u Nazorovu, potvrdio je za DNEVNIK.hr Goran Roić (foto), ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj.

Dječak bi tamo trebao biti samo privremeno.

“Ustanova nije dugotrajno rješenje, djetetu treba obitelj. Utvrđujemo ima li u biološkoj obitelj osoba s kapacitetom za brigu o djetetu ili ćemo tražiti udomitelje”, rekla je za Jutarnji list Tatjana Brozić Perić, ravnateljica CZSS-a Zagreb.

Dječak rođen u listopadu 2016., u prošle je subote u pratnji susjede, zaprimljen na hitni prijam sa sumnjom na fizičko zlostavljanje. Bio je i pothranjen i prestrašen.

Nakon dijagnostičke obrade i pregleda, liječnici su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, ali i stare prijelome te po cijelom tijelu ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka na dječjoj koži.

Majka mu je bila na sezonskom radu. Dijete je čuvala dadilja. Na hitnu ga je, zbog sumnje na slomljenu ruku dovela susjeda.

I majka i dadilja su uhićene. Centar za socijalnu skrb od jutra radi na obiteljskoj procjeni. U timu sjede pravnik, socijalni radnik i psiholog.

Komentiraj