ŽENE SDP-a: “Ratificirajmo Istanbulsku konvenciju”

booking.com

Socijaldemokratski forum žena SDP-a pozvao je u četvrtak parlamentarnu većinu na hitnu ratifikaciju Istanbulske konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji,  podsjetivši na obećanje Vlade i HDZ-a da će se konvencija ratificirati u Saboru do kraja ove godine.

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama, 25. studenoga, Forum žena SDP-a traži da se što prije ratificira ta konvencija i spriječi nasilje nad ženama koje, kažu, podupire vladajući HDZ kao “stranka ženomrzaca koja štiti obiteljskog nasilnika u vlastitim redovima”.

Pritom navode slučaj požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića (HDZ) kojega supruga tereti za nasilje u obitelji, te ističu da Tomaševića  štiti šef stranke, premijer Andrej Plenković i ne želi ga udaljiti iz političkog života, nego poručuje – ‘to je naša (HDZ-ova) interna stvar’”.

Ako je HDZ stranka ženomrzaca i nasilnika, ne znači i da hrvatsko društvo takvim mora postati, kaže Forum žena SDP-a te poručuje da će se boriti protiv HDZ-ove vizije društva u kojemu žene imaju šutjeti i trpjeti  “jer je to interna stvar”.

Za očuvanje dosegnutih i unaprjeđenje prava žena u Hrvatskoj borit ćemo se svim sredstvima i na sve načine, poručuje SDP-ov Forum koji zahtijeva jedinstvenu društvenu osudu i oštru sankciju za sve nasilnike i ženomrsce u javnome i političkome životu, koji nastupaju s pozicija moći, a prolaze nekažnjeno.

Komentiraj