Željko Kolar za Radio Nacional: “S obzirom da me nema u aferama, onda me nema ni u medijima”

Autor:

Nacional

Dugogodišnji župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar gostovao je u emisiji ‘Na vrućem stolcu’ Radija Nacional, gdje je s voditeljicom Zrinkom Vrabec Mojzeš komentirao političke aktualnosti.

Za župana je prvi put izabran 2013. godine, a nakon toga dvaput je pobjeđivao na izborima. “Svoju dužnost obavljam regionalno. Nažalost, nacionalni mediji prate regionalnu politiku samo ako izbije nekakva afera. S obzirom da mene nema u aferama, onda me nema niti u medijima. Kad radite dobar posao, kad radite neke odlične projekte, to uglavnom medije ne interesira, nažalost”, rekao je.

“To je realnost, ja s tim nemam problema. Vi ako želite biti nacionalno prepoznatljivi, onda se na nacionalnoj razini morate i baviti politikom”, dodao je. Svoj mandat u Saboru, kaže, ima, ali je u mirovanju jer je u suprotnosti s obavljanjem dužnosti župana.

Premijer je za 1. maj najavio novi paket poreznih reformi, koje, između ostalog, predviđaju i ukidanje prireza, što bi  itekako bi osjetile jedinice lokalne samouprave. Već su se čuli komentari kako od četiri najveća hrvatska grada HDZ ima vlast samo u jednom, a to je Osijek, pa se ovaj plan može tumačiti i kao udarac na gradonačelnike iz redova opozicije, osobito na Grad Zagreb.

“Nisam inače sklon teorijama zavjere, ali nepobitno da ulazimo u izbornu godinu i da se hvataju pozicije, da je vladajuća stranka u poziciji da vuče poteze za koje smatra da će većem dijelu biračkog tijela ići u korist. Podržavam namjeru vlade da se povećaju plaće u Hrvatskoj, ali sam strogo protiv da se biraju bilo kakvi izvorni prihodi gradova ili općina”, poručio je.

Cijelo gostovanje poslušajte ili pogledajte u nastavku:

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.