Patrik Macek/PIXSELL

Željko Glasnović na misi za ustaške generale i pukovnike

Ustaškim zločincima danas je u zagrebačkoj Bazilici srca Isusovog održana svečana misa, a počast je došao iskazati i novoizabrani saborski zastupnik Željko Glasnović.

Naime, u bazilici Presvetog srca Isusova u Zagrebu održana je misa za 35 generala i pukovnika NDH. U letku kojim su građani pozivani na misu stajalo je da je riječ o hrvatskim mučenicima, piše N1. Na misi je također bio i autor kontroverznog filma o Jasenovcu, Jakov Sedlar.

Osim Glasnovića, misa je privukla još stotinjak građana iz svih dobnih skupina, od male djece do starijih osoba. Troje ih je pred crkvom razvilo hrvatsku zastavu i ponosno poziralo fotoreporterima.

Događaj je osiguravalo troje policajaca koji nisu imali previše posla.

Podsjetimo kako je Glasnović u središte medijske pažnje posljednjih dana došao izljevom mržnje prema pobunjenim studentima Filozofskog fakulteta. U petak navečer je objavio status u kojemu je, među ostalim, napisao kako na Filozofskom ‘društveni performans izvode razmažena derišta recikliranih komunista, kvazi intelektualaca koji u životu nisu radili i kao njihovi roditelji hoće sebi osigurati ugodnu lijenost. Njih vode skojevke neobrijanih nogu koje su dobivale novac za diplomske radove kao npr. Uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u’. Prosvjednici su za Glasnovića “manjinska banda od dvjestotinjak anarhista i boljševičkih sotonista koja blokira rad fakulteta i sprečava studij više od 7.000 polaznika Filozofskog fakulteta” te poručio kako se u ‘u razvijenim demokracijama, kad manjina tlači većinu, to rješava pendrekom i suzavcem’.

Komentiraj