Želite živjeti u Švicarskoj? U malom selu nude 25.000 eura po osobi, no postoji jedan uvjet

Švicarsko selo Albinen nudi obiteljima 50 tisuća eura i više samo da se presele u zadivljujuće selo u planinskoj dolini.

Prekrasno područje nalazi se na planinskoj padini na 1.300 metara nadmorske visine. Njegove tradicionalne planinske kuće gledaju prema dolje na ogromno okruženje snježno bijelih vrhova, prenosi Daily Mail.

Malom selu već neko vrijeme prijeti izumiranje jer se sve veći broj stanovnika iseljava iz seoske slikovite zajednice u korist okolnih gradova.

Krajem 2020. godine u selu je živjelo samo 243 stanovnika. Međutim, planom koji je osmišljen 2018. godine svi se nadaju da će se spriječiti taj trend.Usprkos tome što je privlačno selo udaljeno 6,8 km od  grada Leukerbada i 35 minuta vožnje od glavnog grada kantona Siona i industrijskog grada Vispa, grad se ispraznio tijekom godina zbog nedostatka poslova.

Obitelji će dobiti 25.000 eura po odrasloj osobi i još 10.000 eura po djetetu.

Ponuda od 50.000 eura za preseljenje na jedno od najljepših mjesta na svijetu je primamljiva, ali postoji i jedan uvjet.

Kako bi zaustavio pražnjenje švicarskog sela, Albinen traži ljude mlađe od 45 godina. Od vas se traži i da u selu morate ostati živjeti 10 godina, prenosi Klix.ba.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner