Zelenski u Hersonu: “Sve ćemo obnoviti, sve ćemo iznova izgraditi”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je južnu regiju Herson, obišao lokalnu infrastrukturu i obećao da će “sve obnoviti” nakon ruske invazije.

Posjet regiji u kojoj je Ukrajina provela uspješnu protuofenzivu protiv ruskih okupacijskih sila krajem prošle godine, bio je drugi  odlazak Zelenskog iz Kijeva ovaj tjedan.

U srijedu je posjetio vojsku blizu istočnog bojišta u gradu Bahmutu. “Razgovarao sam s lokalnim stanovnicima o njihovim trenutnim problemima i potrebama”, napisao je Zelenski na Telegramu ispod fotografija posjeta Hersonu.

“Sve ćemo obnoviti, sve ćemo iznova izgraditi. Kao sa svakim gradom i selom koje je propatilo zbog okupatora”, dodao je.

Ukrajinska protuofenziva prošle godine pogurala je rusku vojsku izvan regionalnog središta Hersona nakon višemjesečne okupacije. Radnici su sada zauzeti s obnavljanjem opskrbe električnom energijom i vodom.

“Moramo se pobrinuti za punu obnovu i zaštitu našeg energetskog sektora!” napisao je Zelenski u odvojenom postu u kojem se moglo vidjeti kako obilazi energetsku infrastrukturu.

“Zahvalan sam svima koji rade na ovome i vraćanju svjetla našim ljudima!”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner