Zdravstveni turizam bi trebao potaknuti razvoj cjelokupnog hrvatskog gospodarstva

Investicijski forum zdravlja i turizma Adriatic regije

Konkretni projekti s pripremljenom dokumentacijom i velikim brojem potencijalnih korisnika, tako se mogu opisati investicijske prilike predstavljene na Investicijskom forumu zdravlja i turizma Adriatic regije, koje čekaju na ulagače i koje će pokrenuti ne samo rast u turizmu, već i razvoj cjelokupnog hrvatskog gospodarstva. Iako za konačan cilj, cjelogodišnju sezonu, još uvijek nedostaje infrastrukturnih kapaciteta i poticajan zakonski okvir, ovi projekti početak su uzleta.

Najistaknutiji primjer povezivanja, odnosno sinergije razvoja ruralnog i zdravstvenog turizma je onaj prvog privatnog aerodroma u Hrvatskoj, u Stankovcima. Investiciju vrijednu 400 milijuna eura koja će imati ogroman utjecaj na čitavu Dalmaciju tijekom Foruma prezentirali su konzultanti iz Medicinske grupe d.o.o.

“Sudionici iz industrije turizma i zdravlja u najširem poslovnom smislu imali su priliku čuti detalje projekata, njihove statuse, zainteresiranost dionika i što je potrebno da se oni ostvare. Prilike za investiranje doista su velike i otvaraju širok spektar mogućnosti i ne samo u Europi, kako se moglo vidjeti i prema sudionicima koji su došli iz cijelog svijeta“, izjavio je dr. sc. Miljenko Bura, osnivač Foruma i vlasnik tvrtke Medicinska grupa.

Adriatic regija očekivano nastavlja s razvitkom novih projekata, a primjeri dobrih ideja i zaokruženih realizacijskih planova su Project Sv. Petar na Pagu, Project Lustica Bay u Crnoj Gori, Hotel Resort Blue Spa Bristak u Tribunju te Hotel Resort Blue Spa Srima u Vodicama.

Kontinentalni dio nije izostavljen, tako da se detaljno razložio tijek razvitka zdravstvenog turizma u Gradu Zagrebu s naglaskom na projektu dovršetka bolničke infrastrukture u Blatu te izgradnje zagrebačkih termi.

www.medicinska-grupa.hr

Komentiraj