Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Građani Arizone pozvani da strogo poštuju odrebe socijalne udaljenosti

Zdravstveni djelatnici u Arizoni su pozvali građane na poštivanje odredbe socijalne udaljenosti i nošenje zašitnih maski, piše abc15.com. Arizona je, uz Floridu, Teksas i Kaliforniju, jedna od američkih država u kojoj je zabilježen veliki broj novih slučajeva zaraze koronavirusom, gotovo 50 posto novozaraženih u tim je državama.

Guverner Arizone Doug Ducey je odmah najavio zatvaranje kafića, teretana, vježbaona, kino dvorana, vodenih parkova, zabranjena su veća grupna okupljanja u zatvorenim prostorima. Ponovno zatvaranje gospodarstva popratile su stroge preporuke zdravstvenih ustanova, koje su pozvale na veći oprez te poštivanje odredbe socijalne udaljenosti i nošenje zašitnih maski u javnosti.

Na području države je dosad hospitalizirano više od 4 700 osoba s dijagnozom Covida -19. Veliki broj novozaraženih su mlade osobe od 20 do 44 godine. Tijekom protekla dva do tri tjedna primjećena je i promjena u kategorijama pacijenata, koji su dobili zarazu. “Ovo je viralna pandemija. Ne možemo predvidjeti što će se dogoditi”, rekao je dr. Matt Heinz.

Nakon objave statističkih podataka početkom tjedna glavni stručnjak administracije SAD-a za zarazne bolesti, Anthony Fauci, izjavio kako bi se “moglo dogoditi da dnevno bude registrirano 100 tisuća novih slučajeva zaraze” na području SAD-a.

 

Komentiraj