Zdravko Marić kaže da će mjere za gospodarstvenike ‘vrlo vjerojatno’ biti nastavljene

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je, nakon sjednice Vlade, komentirao mjere za gospodarstvenike nakon najave popuštanja epidemioloških mjera u ponedjeljak.

“Nastavit ćemo dijalog s predstavnicima svih djelatnosti koje su i dalje pod utjecajem mjera. Razgovarat ćemo i čuti promišljanja. I dalje ostajemo pri jasnom stavu da su zdravlje i očuvanje radnih mjesta prioriteti”, rekao je ministar Marić.

Upitan s čim se uspoređivati pad prometa kojeg poduzetnici moraju prijaviti da bi dobili potpore, obzirom da je lani u ožujku sve bilo zatvoreno, Marić je poručio kako će se i o tome razgovarati.

Hoće li se postojeće mjere za gospodasrstvenike produljiti Marić nije imao decidiran odgovor iako je do kraja mjeseca svega tri dana. “Mjere za gospodarstvenike vrlo vjerojatno će biti nastavljene, ali na koji način još ne mogu reći”, rekao je novinarima ministar financija.

Stanje u proračunu, dodaje, bilježi pad prihoda od 4 do 5 posto, ali i da je to očekivano. No, Marić kaže da je manji pad kod doprinosa, što znači da je trend zapošljavanja očuvan.

Komentiraj