Zdenko Lovrić prvi put sudi najveći derbi hrvatskog sporta

Zdenko Lovrić iz Đakova određen je za glavnog suca najvećeg derbija hrvatskog sporta, dvoboja između Dinama i Hajduka, koji se u nedjelju s početkom u 17:30 sati igra u Maksimiru u sklopu 18. kola HT Prve lige. 40-godišnjem sucu bit će to prvi puta da sudi međusobni dvoboj ove dvije momčadi. Debi u HT Prvoj ligi imao je u listopadu 2018. godine, a Dinamu je do sada sudio u tri navrata u kojima su Plavi zabilježili tri pobjede dok je Hajduku dijelio pravdu u pet utakmica u kojima su Bili također ostvarili maksimalni učinak.

Lovrić će u nedjelju pomagati Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Osijek) i Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) dok će za VAR biti zaduženi Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Bojan Zobenica (Velika Gorica). Delegat derbija će biti Darko Kolesarić (Osijek), a kontrolor suđenja Bruno Marić (Daruvar) dok će za sigurnost ispred HNS-a brinuti Miroslav Marković.

Kolo će u subotu već u 13 sati otvoriti Gorica i Osijek te Goran Pečarić iz Zagreba. Utakmica se prvotno trebala igrati u 15 sati, ali je početak pomjeren dva sata ranije zbog straha od magle koja je u posljednja dva susreta u Velikoj Gorici stvarala velike poteškoće.

Istog dana u 17:05 Jakov Titlić iz Potravlja će pred praznim tribinama Rujevici označiti početak sraza Rijeke i Hrvatskog dragovoljca dok je nedjelja od 15 sati rezervirana za susret Lokomotive i Šibenika kojeg će u Kranjćevićevoj voditi Duje Strukan iz Splita.

Kolo će u ponedjeljak od 18 sati na Aldo Drosini u Puli zaključiti Istra 1961 i Slaven Belupo te Ante Čuljak iz Zagreba.

Službene osobe za 18. kolo HT Prve lige:

Komentiraj