Zbog olujnog vjetra i snijega zatvorene brojne ceste, MUP objavio apel vozačima

Zbog vrlo nepovoljnih vremenskih uvjeta kroz Gorski kotar i Liku, obilnih padalina u većem dijelu zemlje, HAK i MUP apeliraju da se na put ne kreće bez propisane zimske opreme.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prema Dalmaciji i obratno voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok te zatim državnim cestama DC50 Sveti Rok-Gračac, DC1 Gračac-Knin i DC27 Gračac-Zaton Obrovački ili državnom cestom DC1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin.

Prema Rijeci i obratno kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice te zatim državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Paški most, Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I.skupina) na: autocesti A7 čvora Draga-čvor Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga, LC58107 Križišće-Kraljevica, a dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici: DC25 Gospić-Karlobag-LIčki Osik-Korenica, DC42 Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 GP Užljebić-Donji Lapac, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Doljani-Brotnja-Srb-Otrić.

U prekidu su katamaranske linije Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka i Split-Hvar-Korčula; trajektna linija Prizna-Žigljen.

Osobna vozila na GP Gunja na ulaz u zemlju čekaju oko pola sata.

Komentiraj