Završio sastanak u Ministarstvu poljoprivrede: Meggleova odluka je konačna, otkriveno do kada će radnici dobivati plaću

 

U Ministarstvu poljoprivrede održan je u utorak sastanak na kojoj je bilo riješi o zatvaranju pogona Megglea u Osijeku.

“Farmeri i tvrtka Meggle nastavit će raditi i nakon nas i imati sigurnog otkupljivača. Što se tiče odluke tvrtke, ona je konačna i poslovna. Žao nam je što smo morali donijeti takvu odluku”, rekao je predsjednik Uprave Marjan Vučak.

Dodao je da će sa svakim djelatnikom osobno razgoavrati, poštujući pravila i zakone. Ali, razgovarat će i grupno kako bi im se, dodaje, olakšao odlazak iz tvrtke i pronalazak novog posla.

“Meggle je spreman za razgovore o prodaji tvornice, imamo do 31. prosinca vremena na tome raditi”, dodao je Vučak i istaknuo da će radnici dobiti plaću zaključno s 31. prosincem, prenosi Dnevnik.hr.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je da je Meggle donio svoju poslovnu odluku i ta odluka nije promijenjena. “Govorili smo o 340, no u ovom trenutku je 280 kooperanata. Oni nisu ugroženi, imamo jamstva mljekarske industrije da će se otkup nastaviti”, rekla je.

Dodala je da će učiniti sve da se tradivija proizvodnje mlijeka u Slavoniji nastavi. “Zato smo danas razgovarali o problemima u mljekarskoj industriji, inicijativama koje ćemo poduzeti i situacijama u kojima ćemo se naći tijekom sljedećih mjeseci. Moramo učiniti nešto da se održi svih 160 radnih mjesta”, istaknula je.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić kazao je da žele riješiti problem zatvaranja proizvodnje. “Sve daljnje razgovore vodimo. Za ovaj problem je zainteresiran i premijer Andrej Plenković”, dodao je Anušić. Zaključio je da su im prioriteti spas 160 radnih mjesta, nastavak proizvodnje i otkup sirovine od kooperanata.

Komentiraj