Pixabay

ZASITNO Prosječna plaća zaposlenika u MMF-u od 30 do 400 tisuća $ godišnje

Američki ministar financija Steven Mnuchin pozvao je u nedjelju Međunarodni monetarni fond (MMF) da bude primjer i pokaže “proračunsku disciplinu” te donese “teške odluke” kako bi smanjio plaće ljudima u upravi i ostalim zaposlenicima, javlja N1 televizija.

“Kao javna ustanova i kao svi članovi koje ona nadzire i savjetuje, MMF mora biti dokaz primjer proračunske discipline i učinkovitosti u korištenju svojih ograničenih sredstava”, kazao je Mnuchin u Washingtonu na godišnjem sastanku MMF-a i Svjetske banke.

“Da bi se to postiglo moraju se donijeti neke teške odluke, posebice one o plaćama i beneficijama koje uživaju uprava i zaposlenici”, istaknuo je američki ministar.

Po njegovim riječima, kako prenosi Financial Times, vrijeme je da MMF koji je u kriznim zemljama poput Grčke stalno na udaru zbog zahtjeva za strogom fiskalnom disciplinom i mjerama štednje, pogleda koliki su njegovi troškovi, uključujući sramotno izdašne plaće i povlastice.

Plaće u MMF-u kreću se od 30 tisuća do gotovo 400 tisuća dolara godišnje, prosječno 80.000.

Glasnogovornica MMF-a je odgovorila da je “Fond svjestan troškova i da se stoga radilo s proračunom koji se nije mijenjao šest godina za redom”.

“Naša uprava prima plaće i povlastice na propisani način”, dodala je glasnogovornica.

Komentiraj