“Žao nam je, Brod će se spojiti na sustav u Sikirevcima”

HINA/ Tomislav PAVLEK

Hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu je sudjelovao na sastanku stožera Civilne zaštite u Slavonskom Brodu, nakon kojeg je izjavio kako je na temelju stručnih analiza zaključeno kako voda u Slavonskom Brodu nije ni za piće ni za kuhanje.

“Analize će se nastaviti u Osijeku i Zagrebu, u Zavodu za javno zdravstvo, obavit će se nekoliko uzoraka da bi se vidjelo koji je pravi problem i koji je njegov karakter”, rekao je premijer i najavio kako će u grad doći još 6-7 cisterni HV-a, kao i velika količina flaširane vode.

“Ispitat će se karakter ovog incidenta koji se dogodio na produktovodu. Meni je i cijeloj Vladi žao što se ovo dogodilo pred sam Uskrs Nadam se da će se iznjedriti rješenje za ovu situaciju”, poručio je Plenković.

“Učinit ćemo sve da se vodovodni sustav Slavonskog Broda spoji sa sustavom u Sikirevcima. Ministarstvo će pribaviti dozvole, koliko mi je poznato, riječ je oko 150 metara koje treba izgraditi da bi se spojilo sa sustavom vodovoda Slavonskog Broda”, rekao je Plenković te dodao da bi se to trebalo realizirati u roku od 10 do 15 dana.

Komentiraj