Miranda Cikotic/PIXSELL

ŽALI ZBOG ‘RUŽNIH REAKCIJA’ Baldasar ponovio da je potrebno što brže pripremiti izbore u SDP-u i izabrati rukovodstvo stranke

Splitski gradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Ivo Baldasar u utorak je ocjenio kako je njegov poziv predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću i vodstvu stranke da nakon izbornog poraza daju ostavke izazvala nepotrebnu buru reakcija te istaknuo kako ostaje pri izrečenom mišljenju da je nužno što brže pripremiti unutarstranačke izbore i izabrati rukovodstvo SDP-a.

“Mislim i ponavljam da je važno i potrebno što brže pripremiti unutarstranačke izbore i izabrati rukovodstvo stranke pri čemu je svatko pozvan da istakne svoju kandidaturu i svatko slobodan izraziti svoje mišljenje i stav. Vjerujem da je SDP dovoljno snažna stranka da ovaj demokratski postulat provede u djelo na dobrobit budućnosti SDP-a i hrvatske političke scene,” istaknuo je Baldasar u pisanoj izjavi.

Izrazio je žaljenje zbog, kako je naveo, “ružnih reakcija” nekih kolega i kolegica na njegovu izjavu u ponedjeljak navečer na blagdanskom druženju s novinarima, kada je rekao kako kompletno vodstvo SDP-a, uključujući i predsjednika stranke Zorana Milanovića, mora dati ostavku. “Ali svatko ima pravo na svoje mišljenje, iako ne i na vrijeđanje”, navodi se u izjavi koju je Baldasar potpisao kao predsjednik Gradske organizacije SDP-a.

“Ovo je moje mišljenje kao predsjednika SDP-a Split, a ne formalno dogovoren stav Gradske organizacije, iako sudeći prema podršci mislim kako ga dijelim s velikim brojem članova. Sve ostalo iznijet ću na tijelima ogranka stranke”, zaključio je Baldasar u svojoj pisanoj izjavi koju je u utorak uputio medijima.

U pobjedi predsjednik stranke i rukovodstvo snose najviše zasluga, pa “tako i u porazu snose teret odgovornosti”, ističe Baldasar dodajući da je on tu činjenicu izrekao glasno, pozivajući se na standarde zapadne demokracije, koji, smatra, vrijede i za SDP. “Moja jučerašnja izjava, premda po mom mišljenju posve razumljiva u aktualnom političkom kontekstu, izazvala je po meni nepotrebnu buru reakcija”, poručio je Baldasar i napomenuo kako političku kulturu dijaloga i izražavanje različitih mišljenja pa i neslaganja naučio u splitskom SDP-u gdje je i sam politički odrastao.

“U tom duhu sam jučer izrazio svoje mišljenje,  vodeći računa da pritom nikaoga ne uvrijedim ili idskreditiram. Pri izrečenom mišljenju, naravno, ostajem”, poručio je Baldasar u utorak.

Komentiraj