HINA/ Denis CERIĆ

ZAJEDNIČKA IZJAVA Zastupnici HDZ-a i HNS-a: Povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom

Zastupnici HDZ-a i HNS-a Milijan Brkić, Marija Jelkovac, Ante Babić, Josip Borić i Stjepan Čuraj potisali su u stijedu zajedničku izjavu u kojoj stoji da saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom. Kao razlog, navodi se pravomoćnost odluke o istrazi protiv Ivice Todorića i ostalih u aferi Agrokor.

“Zastupnici Milijan Brkić, Marija Jelkovac, Ante Babić, Josip Borić i Stjepan Čuraj izjavljuju da je Istražno povjerenstvo temeljem članka 4. stavka 2. Zakona o istražnim povjerenstvima prestalo s radom s danom 20. studenog 2017. godine”, stoji u dokumentu kojim se ukida Istražno povjerenstvo.

Naime, članak 4. stavak 2. Zakona o istražnim povjerenstvima propisuje da će istražno povjerenstvo, ukoliko je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju za čije istraživanje je prethodno osnovano istražno povjerenstvo, odmah prestati s radom.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je dana 20. studenog 2017. g. odbio žalbe protiv rješenja o provođenju istrage Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u kaznenom progonu protiv Ivice Todorića i dr. čime je rješenje o provođenju istrage protiv Ivice Todorića i dr. istog dana postalo pravomoćno”, navodi se u dokumentu.

Komentiraj