Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebačka banka donirala bolnice za pomoć u podmirenju troškova

 

Zagrebačka banka donirala je 1.3 milijuna kuna bolnicama za pomoć u podmirenju medicinskih troškova, nabavi medicinske opreme te saniranju štete nastale potresom.

Dvije donacije od 500 tisuća kuna Zaba je donirala Kliničkoj bolnici Merkur te Kliničkoj bolnici Dubrava, koja se priprema postati primarnim respiratornim centrom u kojem će se primati pacijenti s težim oblicima zaraze koronavirusom.

Također, Klinici za dječje bolesti Zagreb koja je značajno oštećena tijekom potresa, donirano je 300 tisuća kuna za nabavku medicinske opreme te saniranje štete.

“U ovim zaista izazovnim trenucima, zdravlje i sigurnost naš je glavni prioritet. Stoga je važno osigurati odgovarajuću opremljenosti zdravstvenog sustava kako bi se mogao nositi s potencijalnim širenjem bolesti. Stoga smo se, uz već poduzete mjere potpore u pogledu likvidnosti i dostupnosti sredstava, odlučili dodatno pomoći onim bolnicama kojima je to sad prijeko potrebno. Hvala svim našim zdravstvenim djelatnicima koji svakodnevno ulažu nemjerljive napore kako bismo što prije pobijedili u ovoj borbi“, poručio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

“Zahvaljujemo na donaciji koju ćemo iskoristiti za kupnju monitora vitalnih funkcija za teško oboljele bolesnike s COVID 19 infekcijom u intenzivnoj njezi i aspiratora. Monitori vitalnih funkcija su nam nezamjenjivi u svakodnevnom radu kako bismo mogli kontinuirano pratiti vitalne funkcije najtežih bolesnika koje liječimo u Respiratorno-intenzivističkom centru u KB Dubrava. Donacijom spomenute medicinske opreme Zaba nam značajno pomaže u liječenju najtežih COVID 19 bolesnika“ poručila je doc.prim.dr.sc. Jasminka Peršec, dr.med, predstojnica Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu KB Dubrava.

“Najljepše se zahvaljujemo na donaciji Zagrebačke banke zahvaljujući kojoj ćemo, u ovim kriznim trenutcima pandemije koronavirusom, biti u mogućnosti kupiti uređaj i opremu koja je neophodna za zbrinjavanje kritično bolesnih pacijenata“, poručio je izv. prof. dr. sc. Mario Starešinić, ravnatelj Kliničke bolnice Merkur.

“Iskreno zahvaljujemo Zagrebačkoj banci za financijsku donaciju Klinici za dječje bolesti Zagreb kao i društvenoj odgovornosti te senzibilitetu u ovo teško vrijeme. Na žalost, i sami smo pogođeni potresom te građevinski stručnjaci još uvijek procjenjuju štetu. Iako trenutno ne znamo koliki će biti iznos sanacije, svjesni smo da će to biti iznos kojeg sami nećemo moći pokriti“, poručio je prof. dr. sc. Goran Roić, dr. med, ravnatelj Klinike.

Komentiraj