Zagreb objavio treći javni poziv za dodjelu 50.000 kuna stradalima u potresu

Grad Zagreb je na svojim stranicama u srijedu objavio treći javni poziv za dodjelu 50 tisuća kuna građanima za obnovu nekretnina oštećenih u potresu.

U objavi se navodi da se novčana pomoć dodjeljuje u svrhu pomoći građanima kojima su stan ili obiteljska kuća oštećene u potresu i to za kupnju materijala i građevinske radove. Istaknuto je da se zahtjevi podnose Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša do 28. svibnja, a mogu se preuzeti na internetskoj stranici zagreb.hr i u svim pisarnicama Gradske uprave.

“Ovim pozivom daje se još jedna mogućnost podnošenja zahtjeva svima onima koji su propustili rokove za ostvarivanje prava na novčanu pomoć Grada Zagreba te ne isključuje ostvarivanja prava na obnovu sukladno Zakonu o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije”, navode iz Grada Zagreba.

Ističe se da pravo na dodjelu novčane pomoći imaju vlasnici nekretnina koje su oštećene u potresu uz uvjet da vlasnik ima prijavljeno prebivalište na adresi nekretnine za koju traži dodjelu novčane pomoći; da vlasnik nekretnine, njegov bračni ili izvanbračni drug te druga osoba koja je po posebnim propisima izjednačena s bračnim drugom u vlasništvu nemaju drugu nekretninu na području Zagreba te da se radi o oštećenju iznad 30 posto vrijednosti nekretnine.

Pravo na novčanu pomoć može ostvariti samo jedan od suvlasnika nekretnine ako su suvlasnici osobe koje žive u zajedničkom kućanstvu. Nakon ispunjenja općih uvjeta u javnom pozivu navedeni su i kriteriji koji će se dodatno bodovati te će se sukladno njima izraditi lista prioriteta koja će se javno objaviti. Sve informacije mogu se dobiti putem e-maila [email protected] ili od 9 do 14 sati na telefon broj 610-1171 i 616-6096.

Pomoć je u prvom pozivu primilo 250 Zagrepčana, u drugom pozivu su zaprimljena 834 zahtjeva koja se još uvijek obrađuju, a od onih koji su obrađeni 268 je odobreno.

Komentiraj