Zagreb je pun smeća, pročelnica najavljuje kazne za građane

Pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić u Dnevniku Nove TV pokušala je objasniti zašto je Zagreb pun smeća. “Koliko god se Grad i njegove službe trudili, ovo nam izgleda kao Sizifov posao”, kaže Jozić.

Dodaje kako kada se na jednom mjestu skloni nepropisno odloženi otpad, na drugom odmah nastaje. “Unatoč dodatnom zapošljavanju i nabavci dodatne opreme i specijalnih vozila u Čistoći, preostale su nam kazne”, objasnila je.

Jozić kaže kako osobi koja jednom dobije kaznu, više neće pasti na pamet da ponovno nepropisno baci otpad. Kazne će, ističe, sigurno biti u visini jedne prosječne plaće u Zagrebu, ovisno o količini i vrsti otpada.

Na pitanje hoće li Grad početi kažnjavati sam sebe jer nije ništa napravio, odgovara: “Otkud vama da Grad nije ništa napravio?! Smeće nije Grad donio i ostavio nego nesavjesni građani. Imamo 90 posto ljudi koji odvajaju otpad, ali dosta je 10 posto pojedinaca da naprave kaos u cijelom gradu i to nema Čistoće koja bi to stigla pospremiti”.

Jozić je na kraju i najavila kako će doći do poslupljenja odvoza otpada, bez dodatnih informacija o tome koliko bi ono trebalo iznositi ni kada će stupiti na snagu..

Komentiraj