Koalicija Zagreb je NAŠ-Nova ljevica-ORaH-Radnička fronta-Za grad priopćila je u četvrtak da je dobila podršku Europske stranke zelenih, koja je ocijenila pozitivnim zalaganje za jačanje lokalne samouprave, kao i program urbanizma i upravljanja komunalnim uslugama.

“Ako želiš zeleniji promet, zelenije javne prostore, ako želiš pristupačniji grad za ljude koji u njemu žive, onda je ‘Zagreb je NAŠ’ tvoj izbor”, poručila je u video poruci supredsjednica Kluba Zelenih i zastupnica u Europskom parlamentu Ska Keller, prenosi koalicija Zagreb je NAŠ.

Poruke podrške za lokalne izbore u Zagrebu, dodaju, primili su i od  članova međunarodnog pokreta za demokratizaciju Europe Diem 25, čiji je osnivač bivši grčki ministar financija Yanis Varoufakis, kao i od koalicije Združena levica iz Slovenije.

U video poruci Varoufakis je naglasio da je program zagrebačke koalicije za lokalne izbore potpuno u skladu sa ciljevima Diema 25, posebno u vezi uključivanja građana u odlučivanje i zadržavanja javnih usluga u javnim rukama, dok je Združena levica pozdravila  izgradnju široke političke platforme u Zagrebu koja se temelji na načelima održivog razvoja, društvene pravde i jednakosti, te aktivnog uključivanja građana u odlučivanje o razvoju grada, stoji u priopćenju.

Na domaćoj sceni koaliciju su videom podržali pjevač Mile Kekin i kazališni i filmski redatelj Mario Kovač.

Zagreb je NAŠ podsjeća da su se predstavili  javnosti krajem veljače, otkad su se platformi priključili brojni aktivisti, znanstvenici, kulturnjaci, društveni poduzetnici i dr.

Komentiraj