ZAGREB: 20 novih slučajeva koronavirusa, noćni klubovi postali žarišta

Zagrebački Stožer civilne zaštite na današnjoj je konferenciji za novinare objavio je kako je u posljednja 24 sata zabilježeno 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među zaraženima je zatvorenik u Remetincu, a provedeno je ukupno 268 testiranja.

Stožer podsjeća kako u Zagrebu ima trenutno 202 aktivna slučaja.

Noćni klubovi postali žarište

“Skoro trećina oboljelih je iz noćnih klubova, zamolio bih mlade da ako već idu u noćne klubove da se ne druže sa svojim djedovima i bakama”, apelirao je gradonačelnik.

Bandić se osvrnuo i na situaciju u noćnim klubovima. “Vidjeli ste kako su to uredile ozbiljne zemlje. Primjerice u Švicarskoj ne možete ući u noćni klub bez da date osobnu iskaznicu kako bi uzeli vaše podatke”, rekao je Bandić.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do ponedjeljka, 29.06. evidentirano je 156 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da u posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Komentiraj