HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/

‘Zadovoljni smo što je HNS ubrzao ratifikaciju Istanbulske konvencije’

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u četvrtak je izrazio zadovoljstvo što je njegova stranka, ustvrdio je, “na jedan pristojan način ubrzala proces ratifikacije Istanbulske konvencije i približila se politici suradnje kompromisa za širi društveni konsenzus o važnim pitanjima u hrvatskom društvu”.

Zadovoljni smo što će doći do ratifikacije Konvencije i samim tim prihvaćanja zakonskog okvira za zaštitu žena od nasilja i nasilja u obitelji, istaknuo je Vrdoljak.

“Osim toga, zadovoljni smo što ćemo zaključiti tu temu i posvetiti se i drugim važnim pitanjima u društvu, od rješavanja pitanja blokiranih, reforme obrazovanja, investicija, radnih mjesta i rasta gospodarstva. Mislim da fokus trebamo vratiti na druge životne teme, a ne sav svoj politički angažman posvetiti Istanbulskoj konvenciji”, dodao je.

S prihvaćanjem u Vladi i vrlo brzo u Saboru zaključujemo vrlo važnu temu i posvećujemo još važnijim reformskim procesima i ubrzavanjem u petu brzinu po svim drugim reformskim temama, najavio je Vrdoljak.

Na pitanje vjeruje li da će se HDZ sada riješiti partnera poput Hrvoja Zekanovića iz HRAST-a kojima HNS nije po volji, ni oni njima, Vrdoljak je kazao da su njemu “sadržaj i rezultat najbitniji”, dodavši da je rezultat da ćemo zaštititi žene i spriječiti obiteljsko nasilje, a politika ide dalje.

“I ova Vlada ide dalje sa svojim rezultatima i nije ključno baviti se političkim odnosima i unutarnjim odnosima između političkih stranaka nego građanima isporučiti rezultat. Naše zadovoljstvo se prvenstveno bazira na rezultatu, a ne na političkim odnosima”, zaključio je Vrdoljak.

Čelnik HNS-a očekuje da će većina zastupnika u Saboru glasati za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Komentiraj