Zabrana držanja pasa na lancu: “Život na lancu nije život ni za koga”

Prošlog je tjedna u hrvatskoj pokrenuta nacionalna kampanja za zaštitu kućnih ljubimaca, koja se zalaže za zabranu držanja pasa na lancu. Cilj joj je omogućiti im da jednog dana žive kao pravi kućni ljubimci.

“Život na lancu nije život ni za koga, a kamoli za jednog psa koji bi trebao biti naš prijatelj i naš ljubimac”, kazala je Suzana Svečnjak, dugogodišnja aktivistica i zaštitnica životinja za HTV-ovu emisiju Kućni ljubimci. Dodala je da je lanac bespotreban.

“To je nacionalna kampanja – pokrivenost je velika na teritoriju cijele države, a poruka je: “Dosta”. Bila je ideja da se utječe na društvo i pojedinca; svakoga tko može utjecati na to”, kaže Martina Drezga iz tvrtke Husqvarna Hrvatska, inače sponzora kampanje.

U samo dva dana otkako je pokrenuta kampanja, peticiju za zabranu držanja pasa na lancu potpisalo je više od trideset tisuća ljudi.

Ova kampanja, navode Prijatelji životinja, potaknuta je brojnim iskustvima udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske, čija svakodnevica svjedoči o posljedicama nepostojanja adekvatne zakonske zaštite za životinje i nužnosti njezine uspostave i primjene.

PHOTO: Prijatelji životinja

Komentiraj